PROIECT MIOS
“Masuri Integrate pentru Ocuparea Somerilor din regiunile Bucuresti – Ilfov si Sud – Muntenia”
POSDRU/125/5.1/S/133628

Proiect MIOSProiectul strategic se va derula pe o perioada de 18 luni și beneficiaza de cofinantare din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenție 5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

CE ESTE PROIECTUL „MIOS – Masuri integrate pentru ocuparea somerilor din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia”?

Este un proiect prin care se doreste facilitarea integrarii pe piata muncii pentru persoanele in cautarea unui loc de munca, cu precadere someri de lunga durata si someri tineri, din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia, prin oferirea de servicii integrate, care sa conduca la imbunatatirea capacitatii de angajare.

Proiectul „MIOS – Masuri integrate pentru ocuparea somerilor din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia” iti ofera:

Sprijin financiar, printr-un sistem de subventii pentru participantii la cursuri
Pachet de servicii integrate: pe langa participarea la cursurile de formare profesionala. Membrii grupului tinta pot participa si sesiuni individuale si de grup de consiliere vocationala si de mediere
Obtinerea de certificate de absolvire recunoscute la nivel national

BENEFICIILE PROIECTULUI

Cresterea numarului de persoane care au un loc de munca stabil si durabil, ca urmare a participarii la serviciile oferite gratuit in cadrul proiectului (consiliere, formare profesionala si/sau mediere)
Facilitarea integrarii sociale a persoanelor din grupul tinta
Promovarea invatarii continue in randul persoanelor din grupul tinta
Dobandirea unei certificari recunoscute la nivel national
Primirea de subventii la finalizarea cursului

OBIECTIVE SPECIFICE

OS1. Facilitarea accesului grupului tinta la informatii privind beneficiile pe care le poate aduce proiectul, modul de inscriere in program si de ramanere in acesta, prin crearea a 4 centre locale de formare Profesionala
OS2. Consilierea pt. insertia pe piata muncii a 560 de persoane selectate, utilizand tehnici si instrumente distincte pt. constientizarea a 290 de someri de lunga durata(dintre care 90 tineri) din gr. tinta asupra pierderii pozitiei sociale, reducerea sentimentului de respingere si cresterea respectului de sine.
OS3. Furnizarea de formarea profesionala pentru 132 de persoane care vor participa la cursurile de calificare nivel 1 in meseriile de manichiurist-pedichiurist, camerista si macelar, 252 de persoane care vor participa la cursurile de initiere in meseriile de inspector resurse umane, cosmetician si receptioner hotel si 144 de persoane care vor participa la cursurile pentru dobandirea competentelor de baza: competente antreprenoriale si competente informatice, competente cerute pe piata muncii din regiunile in care este implementat proiectul.
OS4. Sprijinirea a 456 de persoane pentru a accede pe piata muncii prin servicii de mediere pentru pentru participare activa pe piata muncii
OS5. Imbunatatirea capacitatii de ocupare pe cont propriu a cel putin 72 de persoane care vor primi consultanta si asistenta pentru inceperea unei afaceri si a 20 dintre acestea, care vor demara o activitate independenta.
OS6. Integrarea pe piata muncii a cel putin 65 de persoane instruite, in urma participarii la activitatile integrate.
OS7. Cresterea gradului de informare si constientizare in regiunile vizate de proiect in ceea ce priveste mobilitatea geografica si ocupationala a fortei de munca, conditiile de munca, evolutiile pietei muncii, legislatie, avantaje si oportunitati de ocupare, promovarea antreprenoriatului si a utilizarii TIC, a importantei combaterii somajului de lunga durata si in randul tinerilor, egalitatea de sanse si dezvoltarea durabila, prin intermediul a 4 campanii de informare si constientizare si a 8 seminarii.

REZULTATE

Nr somerilor de lunga durata participanti la programe integrate: 290 ;
Nr somerilor de lunga durata participanti la programe integrate, din care: femei:150
Nr somerilor de lunga durata participanti la programe integrate, din care: tineri: 90 ;
Nr de pers care au beneficiat de consiliere/orientare: 560 ;
Nr de participanti la instruire: 528 ;
Nr de participanti la instruire, someri de lunga durata: 290 ;
Nr de participanti la instruire care au demarat o activitate independent – acces pe piata muncii: 20
Infiintare si functionare 4 centre locale de formare profesionala
GRUP TINTA

Persoane in cautarea unui loc de munca – 120
Someri – 100
Someri de lunga durata – 200
Someri peste 45 ani – 30
Someri tineri – 20
Someri de lunga durata tineri – 90

Cerere Finantare ID133628

Contract Finantare ID133628

Acord Parteneriat ID133628

PAAP ID 133628

Proiect MIOS